Haitiaanse Christa!
Door: jacquelinehaiti
Blijf op de hoogte en volg Jacqueline
24 Maart 2012 | Haïti, Passe Catabois
Er is een Haitiaanse Christa geboren! Een vrouw is door middel van een keizersnede bevallen van een klein meisje en had eigenlijk op een jongetje gerekend. Ze had al twee meisjes en wilde graag een jongetje. Nadat ze aan het idee gewend was wilde ze een leuke naam voor het kindje. Zelf kon ze er zo gauw niet één bedenken en vader had weinig interesse in de naamgeving. Na wat willekeurige namen zei ik dat ik een nichtje had die Christa heette en dat ik dat een leuke naam vind. En het meisje leek op ‘mijn’ Christa; pruilmondje, grote ogen en zwarte krullen! Na wat oefenen met de uitspraak werd de beslissing gemaakt; het kindje heet Christa. Leuk hé, Christa? Nu is er hier een meisje met dezelfde naam als jij! De achternaam is Denis en die zetten ze hier vóór de roepnaam. Denis Christa, welkom! Opa had wel wat moeite met de uitspraak. Hij bleef Klista zeggen….
En, mama, je kunt gerust zijn. Je talent met naald en draad heeft niet helemaal een generatie overgeslagen. Na een operatie leggen we soms een infuuszak op de buik van een patiënt om druk op de wond uit te oefenen. Dit werkt in principe wel maar het is wat onhandig. Ik heb nu een zak gevuld met zand gemaakt maar daar moest natuurlijk wel een hoes omheen. In een kist vol kinderkleren een zeiltje gevonden en daar de eerste hoes van gemaakt. Daarna twee stoffen hoezen gemaakt. Nu ben ik niet helemaal gek en voor die hoezen heb ik een kussensloop in de lengte doorgeknipt. Zo hoefde ik maar één kant dicht te naaien. Het duurde een paar dagen voordat mijn duim weer dichtzat (ellendige scherpe áchterkant van de naald) maar uiteindelijk was het de moeite waard. Misschien komt er wel een natte Nederlandse zomer en kan ik zandzakken gaan naaien met een leuk hoesje voor dijkversterking?
Trouwens, de reputatie van Nadine als weervrouw staat als een huis! Zij had regen voorspeld voor donderdag en om 06.00 werden we wakker door het geluid van regen. Het was helaas maar een klein buitje maar alles is beter dan niets!
Groeten, Jacqueline
26 Maart 2012 - 15:18
Christa Boonzaaijer:
Hoi tante Jacqueline, ik vind het ECHT HEEEEEEL ERG LEUK dat in Haiti er nu ook een Christa is.
Ik zou wel een kadootje willen brengen, maar dat kan niet.
Gaat het goed met je, ik ben aan het oefenen voor mijn boekenbeurt. Met mij gaat het goed, ik heb pas een nieuwe bril gekregen. Ome Berend had twee pastapotten voor mij bewaard en zei dat hij alleen nog maar een ijzerdraadje eraan vast moest maken ! Wat een grapjas hé !
groetjes xxx Christa