Lovena en Lovenide 2 - Reisverslag uit Passe Catabois, Haïti van Jacqueline Weerd - WaarBenJij.nu Lovena en Lovenide 2 - Reisverslag uit Passe Catabois, Haïti van Jacqueline Weerd - WaarBenJij.nu

Lovena en Lovenide 2

Blijf op de hoogte en volg Jacqueline

01 Oktober 2018 | Haïti, Passe Catabois

Hallo allemaal,

Even een keer geen gedoe voor het plaatsen van een weblog, geen trip plannen om naar Port de Paix te gaan voor een beter signaal, want ik ben heerlijk even in Nederland. Nu nog voor een week genieten van Nederland, van de herfst, van alle voorzieningen (incl. de Nederlandse bureaucratie…) en vooral van vrienden en familie.

Het weekend voor ik naar Nederland ging, ben ik op bezoek geweest bij Lovena en Lovenide, de tweeling waarover ik in maart vertelde.

Lovenide was in augustus erg ziek geweest en heeft 8 dagen aan het zuurstof in het ziekenhuis gelegen. Gelukkig kan het weeshuis House of Hope gebruik maken van alle voorzieningen van het naastliggende ziekenhuis La Pointe. Ze is nu weer helemaal beter. Ze blijft een beetje kleiner en fijner dan haar zusje Lovena. Nadat de meisjes in het weeshuis waren geplaatst was er een tijdje contact met de oom en een neef. De laatste maand hebben ze echter niets meer van zich laten horen. Volgens Linda, de directrice van het weeshuis, is het nu even afwachten wat er gaat gebeuren. Alleen bij goed contact wordt er gedacht over het weer laten opnemen van de meisjes in de familie. Gebaseerd op eerder contact met de familie hoop ik enorm dat dit nog steeds zal gaan gebeuren. In de tussentijd wordt er goed voor de tweeling gezorgd. Hun interactie met de andere kinderen is leuk om te zien. Nadat ik Lovena en Lovenide een tijd op schoot had gehad, legde ik ze weer terug in hun bedje. Lovenide was al bijna in slaap maar Lovena vond het het nog geen tijd voor een middagdutje en gaf dit goed te kennen. Ik probeerde haar te sussen maar dat hielp weinig. Na een tijdje kwam een ouder kind naar het bedje en hij begon Lovena te sussen met een duidelijk beter resultaat! Ik zal hen blijven volgen en blijf hopen dat ze opgroeien in een voor hen zo best mogelijke situatie.

Groeten,
Jacqueline