Wereldwijd - Reisverslag uit Passe Catabois, Haïti van Jacqueline Weerd - WaarBenJij.nu Wereldwijd - Reisverslag uit Passe Catabois, Haïti van Jacqueline Weerd - WaarBenJij.nu

Wereldwijd

Blijf op de hoogte en volg Jacqueline

04 April 2020 | Haïti, Passe Catabois

Dag allen,

Normaal gesproken als er een zorgwekkende situatie gaande is in mijn werk en leven dan is het probleem gerelateerd aan Haïti. Een aardbeving, cholera, een orkaan, politieke ontwikkelingen en onrust. Deze keer is het probleem wereldwijd. Corona. Covid-19. Familie en vrienden in Nederland, de Verenigde Staten, Australië en in Engeland, de zorgen zijn groot. Jullie zitten er al middenin. Hier in Haïti zitten we aan de vooravond van de grote doorbraak van het virus. We bereiden ons voor maar tegelijkertijd kennen we de limiet van de gezondheidszorg in Haïti en we weten hoe beperkt we kunnen reageren op deze pandemie. We weten hoe moeilijk sociale isolatie is hier. We weten wat de gezondheidsrisico’s zijn voor onszelf. We weten dat mensen hier geen mogelijkheden hebben om zich qua voedsel en benodigdheden voor te bereiden. We weten van de problemen elders en proberen van een afstand te leren van hun ervaringen.

En er is veel wat we nog niet weten en dat is moeilijk om mee om te gaan. We weten niet wanneer en hoeveel mensen ziek worden, er is geen datum op de kalender voor wanneer we weten dat we over het ergste heen zijn, geen duidelijk uitzicht op wanneer het leven weer terug zal keren naar normaal.

We hebben nog geen antwoorden, alles is onzeker, alleen God die het weet. En deze keer is het niet alleen Haïti. Het is de hele wereld. We leven allemaal in onzekerheid. We leven allemaal in hoop dat we hierover heen gaan komen. Laten we voor elkaar bidden en elkaar bemoedigen. Voor iedereen, heel veel sterkte in deze zorgelijke tijd.

Hartelijke groeten,
Jacqueline

• 06 April 2020 - 09:07

Johan En Yvonne Borkus:

We wensen zowel degene die in de gezondheidszorg werkzaam zijn, alsmede de bewoners van Haïti heel veel sterkte toe Jacquline!

• 09 April 2020 - 12:32

Willie:

Allemaal ook heel veel sterkte gewenst in deze voor zovele een zeer moeilijke en onzekere tijd.

• 28 April 2020 - 22:55

Ron:

Hallo Jacqueline

Hoe gaat t met anne marie en de kids
    Heb haar enige weken geleden een mailtje
    Gestuurd
    Maar had nog