Lichtpuntjes - Reisverslag uit Passe Catabois, Haïti van Jacqueline Weerd - WaarBenJij.nu Lichtpuntjes - Reisverslag uit Passe Catabois, Haïti van Jacqueline Weerd - WaarBenJij.nu

Lichtpuntjes

Door: Jacqueline

Blijf op de hoogte en volg Jacqueline

12 December 2024 | Haïti, Passe Catabois

Dag allemaal,

Einde van het jaar. Weer een jaar waarin we geen verbetering zagen van de politieke, sociale en economische situatie in Haiti. Geen verandering van de situatie in de wereld, zo veel problematiek en menselijk leed. Geloof en hoop is het enige waar we aan kunnen vasthouden en wat volledige ontmoediging tegenhoudt. Geloof en hoop is wat er voor mij persoonlijk voor zorgt dat ik mijn werk hier kan doen en hier kan leven. Elke ochtend het hek van het ziekenhuis open doen en elke dag is er weer een situatie die me laat inzien wat het nut van ons werk hier is. Ik wil me niet laten ontmoedigen door de toenemende uitzichtloosheid van de algemene situatie in Haiti. Ik wil me laten bemoedigen door de dingen van alledag, de diversiteit aan hulp die we kunnen bieden.

Een hechtwond bij een overstuur kind. De verlossende urinecather geven. Zorg voor een langdurige infectie bij een prikwond door een stekel. Het bijvoeden van een ondervoed kind. Het uitgeven van een leesbril. Het begeleiden van een moeder bij het plotselinge overlijden van haar baby. Het advies geven voor gezinsvorming. Meegaan in het verhaal van de mantelzorgers voor een demente patiënt. Uitleg en behandeling voor een nieuwe suikerpatiënt. Het verstrekken van incontinentiemateriaal. Verlichting geven door het open maken van een abces. Het bespreken van een ziektebeeld met een collega. Voor iedereen de moed erin houden tijdens een lange bevalling. Zorg voor een brandwond. Reverse psychologie bij een moeilijke patiënt. Betalen van de motor voor vervolgafspraken. Een splinter onder een nagel uit halen. Het voordoen van een verpleegkundige handeling aan een collega. Het doorbreken van bakerpraatjes. Een kakkerlak uit een oor halen. De gesprekken aan het bed van een patiënt. Opluchting geven tijdens een asthma aanval. Het doorprikken van kletsverhalen. Hulp bij een vastzittende placenta. Medicijnen voor een kind met koorts en een hoest. Herhalen van advies bij hoge bloeddruk. Bent u er nog? De hulp is divers.

Ik geloof en hoop dat dit werk verschil maakt, van persoon tot persoon, van nu tot in de toekomst. Kleine lichtjes maar ze maken verschil in deze donkere tijd. Het nut van mijn werk, het effect van uw hulp. Projecten mogen doorgaan en we mogen helpen. Nu aan het einde van het jaar vraag ik nogmaals om uw hulp. Ik weet dat er van vele kanten beroep op u wordt gedaan maar ik hoop dat u bereid bent om een eindejaarsdonatie te doen. Deze donatie is voor de financiële ondersteuning van mijn werk en leven hier in Haïti, voor kosten zoals de expat zorgverzekeringspremie en andere vaste lasten. Ook voor deze kosten ben ik volledig afhankelijk van uw hulp.

Als u wilt doneren, heel hartelijk dank. Dit kan via rekeningnummer NL18RABO 0362 4237 41 van Stichting Hoop Haïti o.v.v. eindejaar. Of doneer via https://www.hoophaiti.nl/doneren/ bij 'eindejaar'.

Ik wens u allemaal Gezegende Kerstdagen. Kerst, het feest van het Licht. Ik geloof en hoop dat we allemaal lichtpuntjes mogen zijn.

Hartelijke groet,
Jacqueline